Treffeillä Espoossa

6-aika hankkeen tapaaminen Otaniemessä

Torstaina 12.5. Kliffa osallistui 6aika-treffeille Espoon Otaniemessä. Paikalla oli Suomen suurimpien kaupunkien edustajia sekä yrityksiä pohtimassa avoimia ja älykkäitä palveluita tulevaisuuden kaupunkeihin. (Jos sinä puolestasi pohdit, mikä 6aika-hanke oikein on, piipahda hankkeen nettisivulla.)

Treffeillä kaupunkien edustajat pitchasivat omista kaupunkikehitykseen liittyvistä haasteistaan ja meneillä olevista projekteistaan. 11 tarkoin valittua yritystä puolestaan pitchasi erilaisia liikkumisen, tekemisen ja tilankäytön ratkaisuja kaupunkien esittämiin haasteisiin. Kliffa esitteli treffeillä omaa asiakaslähtöistä palveluaan, jonka avulla kaupungit pystyvät jakamaan tiloja asukkailleen mutkattomasti ja resursseja säästäen. Kliffa-palvelun kehityksessä asiakas eli palvelun erilaiset käyttäjät ovat etusijalla. Siksi palvelun yhteiskehittäminen kaupunkien ja asukkaiden kanssa on Kliffalle ensisijaisen tärkeää.

Kaupungit pyrkivät avaamaan entistä enemmän keräämäänsä dataa ja tarjoamaan rajapintoja, jotta yritykset voisivat tarjota uudenlaisia innovatiivisia palveluita kaupunkien asukkaille. Reittiopas ja useat kaupunkipyöräsovellukset ovat hyviä esimerkkejä avoimen datan avulla tuotetuista liikkumisen palveluista. Tilaresurssien suhteen työtä avoimen datan ja rajapintojen kanssa on vielä paljon jäljellä, sillä kyse ei ole pelkästään paikkatietojen avaamisesta. Suunta on kuitenkin oikea.

Kaiken kaikkiaan treffeistä jäi todella positiivinen fiilis ja tunne, että kaupungit todellakin haluavat kohti älykkäämpää tulevaisuutta. Isot toimijat tarvitsevat kuitenkin pienten ja ketterien toimijoiden apua, jotta uudet ratkaisut eivät olisi jäykkiä ja palvelisivat aidosti kaupunkilaisia ja heidän tarpeitaan. Yhdessä tekemällä ja kokeilemalla löydetään varmasti toimivia ratkaisuja myös kaupunkien tilojen tehokkaampaan jakamiseen. Kliffa odottaa innolla, miten treffit tästä vielä jatkuvat.

Teksti: Charlotta Holmström ja Riina Haavisto
Kuva: Riina Haavisto
Charlotta vauhdissa

Charlotta vauhdissa