Yhteisöllinen työhuone Pasilan Alku on avattu!

Tervetuloa tutustumaan!
Kliffan ja Helsingin kaupungin Tilakeskusken yhteistyön helmi, yhteisöllinen kokous- ja työhuone on avattu Itä-Pasilaan osoitteeseen Kasöörinkatu 3. Kaikille avoimia avajaisia vietetään keskiviikkona 9.8. alkaen klo 15. Tervetuloa mukaan juhlimaan ja tutustumaan uuteen tilaan! Tapahtuman tarkemmat tiedot löydät täältä.

Pasilan Alku on pitkään ollut vain pilkahdus tiimiläistemme mielissä. Aktiivisina kaupunkilaisina olemme jo vuosia ihmetelleet, miten katukuvasta löytyykin niin paljon käyttämätöntä rakennettua tilaa. Ja vieläpä kivijaloista hyvien kulkuyhteyksien päästä. Päädyimme aikanaan juttusille Helsingin kaupungin Tilakeskuksen (nykyisin osa Asuminen & Ympäristö -toimialaa) kanssa. Selviteltyämme Suomen suurimpien kaupunkien tilojen varauskäytäntöjä vuonna 2016 vahvistui oma käsityksemme siitä, miksi niin moni kaupungin hallinnoima tila on tyhjillään tai vähällä käytöllä. Kaupungilla ei ole resursseja esimerkiksi markkinoida tiloja kaupunkilaisille, vastuunjako tilojen käytön tehostamisen suhteen on epäselvä ja nykyaikaa kestävät toimintamallit uupuvat.

Kaupunkilaisen näkökulmasta katsottuna tieto tiloista on hajallaan eri paikoissa, avainten kanssa on hankala venkslata ja tilat eivät usein vastaa tarpeita. Kivijaloissa olevat liike- ja toimistohuoneistot lojuvat tyhjillään myös siksi, etteivät ne tällä hetkellä sovellu väliaikaiseen käyttöön, vaikka väliaikaiskäyttö voisi elävöittää ympäristöä ja houkutella vakituisia vuokralaisia ja käyttäjiä.

Pasilan Alku on ollut juuri tällainen tila: asuinkerrostalon kivijalassa jo useamman vuoden tyhjillään lojunut toimistohuoneisto. (Oikeastaan samassa rakennuksessa tyhjillään toinenkin toimisto, jos vaikka joku innostuisi naapuriksemme). Saimme Tilakeskukselta luvan kokeilla tilassa väliaikaiskäyttöä – jotain uutta mikä toisi eloa naapurustoon. Niinpä ryhdyimme pohtimaan toimistolle uutta sopivaa konseptia.

Kysyimme apua sisustussuunnittelijalta ja palvelumuotoilijan opinnäytetyötä tekevältä Anu Sauramaalta ja hän päätti ryhtyä kanssamme hommiin. “Tehdään tästä semmoinen hyvinvoiva toimisto mummolamausteella” ehdotti hän. Ei auttanut muuta kuin pukea talkooverkkarit päälle ja tarttua maalaustelaan.

Pasilan Alku on omalla porukalla remontoitu ja 90 % kierrätyskalustein sisustettu Anun vision ja hänen luomansa konseptin mukaisesti. Halusimme tilasta viihtyisän ja tavallisesta toimistosta poikkeavan – ja olemme lopputuloksesta mielettömän iloisia! Lisäksi halusimme, että tila soveltuisi ajoittain myös vaikka popup kirpputoriksi tai muuta tilapäistä tapahtumaa varten. Konseptoinnissa on käytetty palvelumuotoilun osallistavia prosesseja ja Pasilan Alkusta valmistuukin aikanaan myös Anun opinnäytetyö. Olemme suuresti kiitollisia Anulle ja kaikille talkooapulaisille! Ilman teitä ei Kliffa Pasilan avajaisia juhlittaisi 9.8.2017 klo 15. Kiitos myös Helsingin kaupungin Tilakeskukselle ja yhteistyökumppanillemme Rollockille, jotka mahdollistavat Pasilan Alkun joustavan ja älykkään käytön.

Toivottavasti nähdään Pasilan Alkussa

 
pop up tila varauspalvelu saunatila kokous helsinki
Tästä kaikki lähti liikkeelle! Tila oli jo nähnyt paremmat päivänsä.
pop up tila varauspalvelu kokous
Mitä mieltä olette lopputuloksesta?
pop up tila varauspalvelu saunatila
Tapetointikin sujuu!
pop up tila varauspalvelu neuvotteluhuone