NÄIN SE SUJUI: KLIFFAN ENSIMMÄINEN PILOTTIHANKE

Teksti: Riina Haavisto | Kuvat: Tilanvuokraajat 

26.2.2016

Vuoden 2016 ensimmäinen Ravintolapäivä ja täten myös Kliffan ihka ensimmäinen pilotti on nyt taputeltu loppuun. Miten kliffasti Ravintolapäivä-pilotti sujui? Selvitimme asiaa ravintoloitsijoilta ja tilanomistajilta, ja näinhän se homma meni:
Aamu valkeni talviseen tapaan harmaana ja oikukkaana, kuten Pekka Saurikin edellisenä päivänä varoitteli.

pekkasauri_twitter

Alisa Talasmaa ja Hobitti-kahvilaa ei kuitenkaan epävarmuus säätilasta häirinnyt, sillä sisustusliike Momono (Annankatu 12) ja Uniikki Kangaskassit (Hämeentie 34) tarjosivat oivat puitteet Ravintolapäivään. Talasman PLANTILICIOUS -ravintola Momonossa tarjoili gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja, jotka myytiin loppuun. Herkkuja oli tarjolla myös Uniikki Kangaskassit -liiketilassa, missä kokeneen Ravintolapäiväilijän Hobitti-kahvilan leivonnaiset katosivat kaupunkilaisten suihin. Asiakkaita riitti ja yhteistyö tilantarjoajan ja kahvilanpitäjän välillä sujui saumattomasti ja kliffasti – niinkuin Ravintolapäivään kuuluu.

”Tämä oli ensimmäinen kerta kun saimme liiketilan käyttöömme, ja Kliffan kautta kaikki hoitui helposti. Sekä myymälä että kahvilamme saivat lisäasiakkaita toistensa avulla” ,kertoo Anu Mäki-Tulokas, Hobitti-kahvilan pitäjä.

Leivonnaisten lisäksi kaupunkilaiset pääsivät maistelemaan myös suolaisia herkkuja ympäri kaupunkia. Arabianrannassa Kliffan oma Pilvimaari tiimeineen tehtaili blinejä kerrostalon kerhotilassa. PikkuBlinin borssikeiton, blinien ja juustokakun lisäksi kerhotila herätti asiakkaissa kiinnostusta. Naapurustosta löytyisi varmasti käyttöä hyvin varustellulle kerhotilalle myös omien asukkaiden ulkopuolelta!

Kliffan Ravintolapäivä-pilottiin osallistui yhteensä 26 tilaa. Mukana oli pieniä ja tunnelmallisia liiketiloja, taloyhtiöiden kerhohuoneita, työväentaloja, vapaapalokuntien ja leikkipuistojen juhlatiloja ja yksi joogasalikin! Kysyntää ravintoloitsijoille siis löytyi. Varsinkin pienten kivijalkaliiketilojen pitäjät olivat varsin innoissaan ideasta. Ravintolapäivän ravintoloiden painopiste on kuitenkin valitettavasti lähellä keskustaa. Toivottavasti seuraavalla kerralla myös naapurustot saavat entistä enemmän ravintoloita piristämään alueen elämää.

Oli erittäin hienoa, että virallisen Ravintolapäivän sivun lisäksi saimme pilotillemme näkyvyyttä myös esimerkiksi radiossa, Youtubessa ja Twitterissä. Ihmisten tavoittaminen ja heidän mieliin jääminen vaatii aikaa ja uskommekin, että seuraavalla kerralla ravintoloitsijat löytävät tilat entistä helpommin.
Kliffa kiittää kaikkia tilojen tarjoajia, ravintoloiden järjestäjiä ja innokkaita kaupunkilaisia! Ravintolapäivän pilottimme oli toki vasta alkusoittoa – tavoitteenamme on tulevaisuudessa tarjota aktiivisille kaupunkilaisille yhä enemmän mahdollisuuksia hyödyntää kaupungissa olevia tiloja monipuolisemmin ja tehokkaammin! Kun tarvitsette tilaa pop up -tapahtumille tai muille aktiviteeteille, pysykää kuulolla!

Kuvat: Satamakatu 5, Kallio Second Hand, Uniikki Kangaskassit, Anu Mäki-Tulokas

Näin se sujui: Kliffan ensimmäinen pilottihanke!
Näin se sujui: Kliffan ensimmäinen pilottihanke!
Näin se sujui: Kliffan ensimmäinen pilottihanke!