KLIFFA YHDISTÄÄ IHMISET JA TILAT RAVINTOLAPÄIVÄNÄ 21.2.

Teksti: Riina Haavisto | Kuvat: Pilvimaari Heikkinen, Tero Juuti

28.1.2016

Talven pimeinä päivinä sitä kaipaa piristäviä hetkiä ystävien kanssa. Mitä tehdä silloin kun kelit eivät suosi ulkoilua? Ryhtyisinkö ravintoloitsijaksi yhden päivän ajaksi? Ravintolapäivä on erinomainen esimerkki pop up -kaupunkikulttuurista, ja olen itsekin miettinyt pop up -ravintolan pitämistä, mutta pieni kaksioni ei tunnu tilanteeseen sopivalta. Kesällä ravintola on helppo pystyttää puistoon tai omalle takapihalle, mutta näin talvella ulkoilmaravintolan pystyttäminen vaatii erityistä kekseliäisyyttä ja viitseliäisyyttä. Ravintoloiden lukumäärä talvisin onkin alhaisempi kuin kesällä, kenties syynä on sopivan sisätilan puute?

Siksi päätimme luoda sivuston tiloille, jotka soveltuvat pop up -tapahtumien pitoon. Haluamme mahdollistaa Ravintolapäivän ravintoloiden pitämisen myös talviaikana. Sivustollamme kuka tahansa soveltuvan tilan omistaja ja hallinnoija voi ilmoittaa oman tilansa vuokrattavaksi Ravintolapäivänä. Ravintolan pitämisestä kiinnostuneet taas voivat etsiä sivustolta itselleen sopivan tilan ja ottaa yhteyttä tilanomistajaan. Kyseessä on ihkaensimmäinen Kliffan pilottihanke, jolla haluamme osaltamme mahdollistaa kaupunkikulttuurin järjestämistä. Tilat löytyvät täältä!

Kaupunkimme on täynnä käyttäjiä kaipaavaa tilaa. Kivijalkojen tyhjät toimitilat, taloyhtiöiden syövereihin piilotetut yhteiskäyttötilat ja vaikka leikkipuistojen piharakennukset soveltuvat mainiosti yhden päivän ravintolaksi ja moneen muuhunkin käyttöön. Tarvitsemme vain tietoa näistä tiloista ja kekseliäitä ihmisiä. Tiedätkö sopivan tilan tai omistatko sellaisen? Vinkkaa tila meille tai lähde mukaamme kokeilemaan, miten Ravintolapäivä voisi toimia juuri sinun tilassasi! Me markkinoimme tilaa eteenpäin ilman kuluja. Ota yhteyttä: hello@kliffainnovations.com

Seuraava Ravintolapäivä on nurkan takana. Se järjestetään sunnuntaina 21.2. Toivottavasti tällä kertaa syömään ei tarvitse lähteä pitkälle, vaan ruokapaikkoja löytyy kotikulmilta – vaikka naapuritalon kerhohuoneesta!