KLIFFA + ROLLOCK

= tulevaisuuden älykäs kaupunki

20.1.2017

Free Teppo!

 
Kun perustimme Kliffan, halusimme olla mukana tekemässä uudenlaista kaupunkia, jossa eläminen olisi entistä hauskempaa, kestävämpää sekä ennen kaikkea helppoa. Helpompaa kuin esimerkiksi Tepolla on tällä hetkellä:
 
Asun talossa, jonka alakerrassa on viihtyisä kerhotila, mutta haluaisin käyttää tilaa ilman aikataulujen yhteensumplimista naapurin Tepon, taloyhtiön avaimenhaltijan kanssa. Jos kerhotilaan on monta varausta, Teppo hengaa kotona koko lauantain –  vain kääntääkseen avainta lukossa naapureiden kissanristiäisiä varten. En juuri käytä kerhotilaa, enkä muitakaan taloyhtiömme yhteistiloja. En halua olla vaivaksi. Eikä muuten halua kukaan muukaan.
 

Kuulostaako 2010-luvulta?

Kliffalle oli alusta asti itsestään selvää, että toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla ja ollakseen asiakasystävällinen tarvitsemme kumppanin. Sellaisen kumppanin, jonka mielikuva tulevaisuuden kaupungista on yhtä ennakkoluuloton, joustava ja yhteisöllinen kuin meidänkin. Tämän vuoksi aloitimme yhteistyön älylukkoja valmistavan Rollockin kanssa. Älylukitus vie tilankäytön tehostamisen ja helppouden uudelle tasolle. Rollock on uudenlainen ratkaisu, jossa teknologia ja muotoilu yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi, joka kytkeytyy IoT:hen.
 

Mietit varmaan, että entäpä turvallisuus?

Tehdäänpä mielikuvaharjoitus. Minun kahdeksankerroksisessa asuintalossani on 64 asuntoa, kussakin kaksi asukasta, yhteensä 128 asukasta siis. Vähintään kymmenen ystävääni tietää talomme ovikoodin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tuhansilla helsinkiläisillä on pääsy minun kotitalooni. Älylukituksen avulla tiloihin pääsyä voidaan säätää tarpeen mukaan. Koiranhoitaja saa kulkuluvan vain koiranhoitoviikoksi, ja alakerran pesutupaa Kliffan kautta käyttävä naapuri tunnin pesuvuoron ajaksi. Minä pääsen kotiini ilman avainnippua, joko älypuhelimeni avulla tai ovenavaukseen tarkoitetulla tagilla.

Nyt Teppo saa viettää vapaapäivänsä rauhassa ja kerhotilan käyttö voidaan avata kaikille kaupunkilaisille. Älylukitusinvestointi maksaa itsensä takaisin hyvin nopeasti, kun tyhjänä seisovat tilat saadaan käyttöön niitä tarvitseville.

 

Oletko oman taloyhtiösi Teppo? Ota yhteyttä: hello@kliffainnovations.com

 

Teksti & kuvat: Aino Taskinen